A mund ta nxitet pllenimi nëpërmjet akupunkturës te femrat?

0
154

Në akupunkturë përdoren gjilpëra të vogla, të cilat nguliten në vende të caktuara në trup në mënyrë që të nxisin qarkullimin e energjisë

“Fokusi përqendrohet në personin, jo në sëmundjen dhe të gjitha simptomat janë të lidhura”, shpjegon Emma Cannon, akupunkturiste e licencuar, e cila zbulon se si akupunktura mund t’u ndihmojë femrave që të realizojnë amësinë.

“Akupunktura nxit qarkullimin në vezore dhe endometri. Gjithashtu stimulon hipotalamusin, i cili kontrollon hormonet, qetëson mendimet, redukton stresin dhe nxit prodhimin e hormonit LH, i cili ka të bëjë me ovulacionin”, thotë Cannon.

Në akupunkturë përdoren gjilpëra të vogla të cilat nguliten në vende të caktuara në trup në mënyrë që të nxisin qarkullimin e energjisë, përkatësisht të eliminojnë bllokadat në qarkullim të energjisë.

Ekzistojnë edhe fakte shkencore që akupunktura ndihmon në shërimin e sterilitetit.

Disa hulumtime kanë treguar që akupunktura ka ndikuar pozitivisht në shkallën e shtatzënisë klinike.

Hulumtimet e ardhshme do të duhej të përqendrohen në atë se si akupunktura vepron në stimulimin e vezoreve dhe në cilësinë e embrionit dhe të blastocistave.

“Tashmë njëzet vjet bashkëpunoj me mjekët. Shumica e tyre besojnë që akupunktura shton shanset për suksesin e IVF-së së fekondimit të ndihmuar”, përfundon Cannon.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu