Këshilla mjekësore

Coca-Cola një pastrues i shkëlqyer, por jo edhe për shëndetin!

Coca-Cola është pija më e famshme dhe më e shitur sot në botë në përmasa të frikshme. Kush mund ti rezistojë shijes së një shisheje të ftohtë me bulza lëshuar duke të inspiruar kënaqësi.

Po a jemi të vetëdijshëm që çfarë helmi fusim në trupin tonë dhe të femijëve, çfarë kokteji kimik i rrezikshem është për shëndetin?

Ajo është aq acidike sa ja kalon dhe pehashit te baterise së makinës për aciditet.

Prandaj në shumë video shohim se e përdorin si pastrues tualeti, sipërfaqe të vështira dhe shkelqyes, lirues vidash dhe pastrues rrobash, sende te kromuara etj.

Një kanaçe Coca-Cola e dhjamos 45% melçinë dhe rrezikon 48% dëmtimet në zemër. Disa studime thonë që shkakto astmë dhe dëmtime të mushkërive por jo vetem. Le të shohim koktejin magjik që ka në përberjen e vet Coca-Cola:

  • Acid karboni që shkatërron kockat dhe i tret, shkatërron mukozën e stomakut dhe të fytit;
  • Acidi fosforik – zbut kockat dhe ul kalciumin në to;
  • E 150 D është ngjyrosës ushqimor i shtuar në Coca-Cola dhe sulfat amoniumi;
  • E952 – zëvendësues i sheqerit 200 herë më i ëmbël. FDA e ndaloi në vitin 1969 sepse shkaktonte kancer, por për një çudi që sështë zbardhur e lejoi legalizimi për Coca-Cola duke na vënë në një dyshim;
  • E950 Kalium acesulfam – i cili shkatrron sistemin kardiovaskular dhe nuk rekomandohet përdorimi i lirë i tij por këtu e gjejmë;
  • E951 Aspartam – i cilësuar si kancerogjen për mushkëritë por jo vetëm por probleme me dëgjimin, tumore në tru, lodhje kronike, deficencë mendore;
  • E338 Acid fosforik – i cili acaron lëkuren dhe dëmton sytë, përdoret në sintezën e qymyrit dhe kasetat filmike, përdoret në qeramikë,pastrues sintetik në përpunimin e metaleve në industrinë e tekstilit dhe prodhimin e drogës;
  • E 330 Acid citrik – përdoret në industrinë farmaceutike dhe ushqimore si konservante, stabilizues;
  • E 211 Benzoat natriumi – përforet si vrasës fungal, shkakton dëme në AND tonë, dëmton mëlçinë dhe shkakton disa sëmundje degjenerative;

Thuhet se ka dhe elemente te tjera sekretr për të ruajtur formulen, por për këtë pothuaj askush nuk di asgjë.

Në një gotë Coca-Cola ka 10-12 lugë sheqer duke goditur melçinë dhunshëm dhe ajo e kthen në yndyrë e krijon dhjamin jashtë saj, arsyeja e vetme qe ne nuk e vjellim është acidi fosforik i përzier në këtë pije.

Sasia e sheqerit që përmbajnë pijet që i konsumojmë çdo ditë!

Shikoni përbërjet e Coca-Cola ku përveç ujit që është përsëri i manipuluar ka vetëm helme për shëndetin.

Unë do jua rekomandoja fillimisht te bënit pastrim me të si tiganët, sendet e kromuara, tualetet, zhbllokimet e lavamanëve, heq njollat në toke, liron vidat, heq njollat në rroba thjesht spërkateni Coca-Cola dhe futeni në lavatriçe, shtoni detergjente dhe do shikoni fuqinë e saj. Heq njollat e ndryshkut. Shumë fermerë e përdorin në vend të pesticideve se është më i lirë.

Pra sa kam parë Coca-Cola është vërtetë një pastrues kimik i efektshëm dhe unë shpesh jam i kënaqur me të, por për përdorimin në shendetin tuaj dhe fëmijëve kur ta porosisni rimendojeni dhe njëherë, pasi vërtetë mund tju pëlqejë shija dhe tju tërheqi por ju mund të shkatërroni shëndetin dhe jetën tuaj dhe të fëmijëve.

Back to top button