Temjani – një ilaç i fuqishëm

0
38
Temjani – një ilaç i fuqishëm

Temjani, aq i vogël, por shumë i fuqishëm… kjo rrëshirë fitohet nga druri Boswellia, kurse me djegien e tij zhvillohet jashtëzakonisht aromë e fortë.

Vetitë e shumëfishta mjekuese të temjanit nuk janë të njohura për shumë njerëz, edhe pse pothuajse të gjithë e kanë në shtëpi, por rrallë e përdorin.

Temjani me vite përdoret për shërimin e artritit, shërimin e plagëve, rregullimin e hormoneve femërore dhe mbrojtje nga materiet patogjene.

Në vendet e Lindjes së afërt përdoret për mirëmbajtjen e shëndetit të gojës. Njerëzit nga këto vise e përtypin rrëshirën e temjanit dhe në këtë mënyrë e përmirësojnë shëndetin e dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve. Vetitë anti-bakteriale të cilat i përmbanë temjani, parandalojnë infeksione.

Temjani zbutë dhimbjen e shkaktuar nga artriti, duke mos shkaktuar asnjë afekt anësorë. E përmirëson qarkullimin dhe rrjedhën e gjakut në enët e gjakut të “dëmtuara” nga proceset inflamatore.

Studimet shkencore kanë vërtetuar se ekstrakti, acetati i temjanit, i zvogëlon dëmtimet neurologjike dhe në mënyrë efektive ndikon kundër depresionit dhe padurimit, zvogëlon nivelin e kolesterolit dhe parandalon sëmundjet e enëve të gjakut.

Temjani përdoret edhe për të lehtësuar stresin, tensionin, histerinë dhe depresionin. Një vaskë e mbushur me ujë duke shtuar vaj temjani, ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve menstruale dhe inflamacioneve të traktit urinar, gjithashtu ndihmon edhe gjatë bronkitit, astmës, sinuseve, ftohjeve të shpeshta dhe alergjive. /Femina.al/

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu